Спа център

СПА ЦЕНТЪР

В спа центъра на хотел “Алпин”, Боровец може да се насладите на едно приказно и релаксиращо изживяване за цялото ви тяло. Имате възможност да се използвате чудесното топло джакузи, релаксиращите масажи, парната баня и ароматерапията. Ароматните масла освежават Вашия организъм.

Парна баня:
Парната баня е с температура 40-45 С° и осигурява 100% влажност на въздуха в помещението. Освен, че пречиства вашето тяло от лоши вещества, парната баня има лечебни свойства върху кожата и дихателните пътища. Ще изпитате пълен релакс от натуралните ароматите и парната инхалация.

ДЖАКУЗИ
Поддържаща температура 36-37 С°, водната струя нежно масажира тялото Ви. Подсилвате кръвообращението и подобрявате сърдечния ритъм, благодарение на топлата вода, като също така тя има и благоприятно въздействие върху нервната система. Джакузито в спа центъра на хотел „Алпин” разполага с 4 + 2 места и има двустепенна сила на струята на водата.

Голямо разнообразие от масажи и релаксиращи процедури:
Спа центърът предоставя на своите гости богат асортимент от различни типове масажи, които са пригодени за вашите нужди и предпочитания:

  • Класически масаж – този масаж има за цел да тонизира вашия организъм, да подсили вашата имунна система, да подобри кръвообращението. Също така влияе положително на нервната система.
  • Релаксиращ масаж – при този масаж чрез третиране на тялото се оказва влияние на даден орган чрез нервната система. Този масаж има ярко изразено болкоуспокояващо действие при най-различни заболявания чрез релаксиращите си свойства.
  • Антицелулитен масаж – този вид масаж има за цел да изглади формата на Вашето тяло посредством мануално третиране на тялото Ви. Чрез този вид масаж, осигурявате на тялото си кръвоснабдяване на тъканите, а новодошлата кръв Ви помага да топите мазнините. Благодарение на качествените продукти, с които се прилага този масаж мастните клетки се освобождават от съдържание.
  • Аюрведа – това е масаж чийто произход е древна Индия. Целта му е да повиши умствената дейност и да възстанови изгубената енергия като същевременно за тялото ви се осигурява пълна релаксация. Чрез изливане на топло масло в определена част от челото и комбинация с масаж на главата, този масаж има чудновати и лечебни свойства. Силно се препоръчва при умствена преумора, стрес, безсъние, чувство за страх и напрежение, тъй като тази процедура укрепва нервната система и освежава организма като цяло. Същевременно с този масаж, гостите на хотела се наслаждават и на релаксиращ масаж на дланите и стъпалата на краката, което още повече подсилва лечебното действие на цялата процедура.

    Лечебен масаж с мед – този лечебен масаж е известен още от древността. През вековете медотерапията се е утвърдила като ефикасен метод за извличане на токсини и други вредни вещества от организма и по-специално съдържащи се в подкожните тъканите на тялото на човека. За разлика от приема с храна, където медът губи част от полезните съставки, при масажа с него и нанасянето му по кожата на гърба се запазват всички полезни вещества, оказващи благоприятно действие на организма Ви. Освен богат на вода и въглехидрати, медът съдържа и минерали, витамини, ензими и други антибиотични вещества. Именно в това известно на всички ни съдържание на меда, се крие тайната на лечебните му свойства и положително въздействие. В днешни дни този масаж се счита за цялостен природен метод на лечение, поради смесването на различни подходи за лечение. Главната цел на този масаж е да „извлече” натрупаните токсини във Вашето тяло и по този начин да помогне на организма ви да се изчисти от отровите, трупани с месеци и години. Преимуществата му са, че влияе благоприятно на дихателната и нервната система. Лечебният масаж с мед се препоръчва при депресия, безсъние, безпокойство, увеличена психическа натовареност и нервност, хронична отпадналост, коксартроза и други артрозни заболявания, заболявания на белите дробове и др. Лечебен масаж с мед се характеризира и със силно изразен тонизиращ ефект, затова е подходящ метод за възстановяване от бременност и др. Приложен по правилния начин от точните специалисти, този масаж ще ви освежи цялостно в продължение на месеци.

Може да се обобщи, че чрез масажите се постига чувство за спокойствие и релакс. Организмът се пречиства от ненужните вещества като токсините, а на нервната система се въздейства положително. За това благоприятства и активната обмяна на вещества, която се извършва по време на масажните процедури. Заповядайте в масажния SPA център на хотел „Алпин”, където ще получите най-добрите препоръки кой масаж е подходящ за вас и извършените масажи от специалист ще подобрят вашето здравословно състояние и жизнен тонус.